Shoppen voor jouw droomjurk

Je hebt de ring, de trouwdatum is gepland, en nu is het tijd om te winkelen voor je droom trouwjurk. Hoewel dit een stressvolle tijd is voor veel bruiden, hoeft dit niet zo te zijn. Dus hoe ga je winkelen voor de perfecte trouwjurk?

1 Stel een budget in
Voordat je een bruidswinkel betreedt of foto’s begint te verzamelen van al die kristallen bezette trouwjurken, kijk je eerlijk naar je trouwbudget. Hoe hoger de verwachtingen hoe groter de teleurstelling indien een jurk duurder uitvalt dan dat je wilt of kunt uitgeven. Dus wees realistisch!

2 Social Media is je beste vriend
Pinterest en Instagram zijn op foto’s gebaseerde platforms. Volg je favoriete ontwerpers, modeblogs en bruidswinkels om de nieuwste collecties te zien. Geef in de bruidswinkel jouw wensen aan en laat zien op je mobiel wat jouw favoriete keuze is. Een moodboard maken en meenemen is ook erg leuk!

3 Start op tijd
Een maand of 8 a 9 voorafgaande jullie huwelijksdag is gebruikelijk om de zoektocht naar jouw droomjurk te beginnen. Houdt rekening met levertijden, het afpassen en vermaken van de jurk neemt ook de nodige tijd in beslag.
Er zijn bruiden die een jaar van te voren al hun droomjurk bestellen. Ben je een last minute bruid of heb je maar een beperkte tijd, wees dan bereid om eventuele spoedbestellingen te bekostigen.

4 Meenemen van gezelschap
Tijdens het maken van een afspraak bij een bruidswinkel naar keuze, is het handig te Informeren hoeveel gasten de bruidswinkel toelaat mee te nemen. Dit is meestal vier tot vijf personen, de bruid meegerekend. Bedenk wie je echt wilt meenemen. Teveel uiteenlopende meningen zijn voor de bruid verwarrend dus zorg ervoor dat je mensen meeneemt die positief zijn en jouw keuze respecteren.

5 Een vragenlijst voor jouw stylist
Het is handig voor jezelf een lijstje met vragen mee te nemen. Alhoewel een goede stylist jouw heel veel informatie zal verschaffen heb je misschien zelf ook vragen die je echt niet wilt vergeten te stellen. Handig toch?!

6 Wat neem je mee?
De betere bruidsmode winkels hebben alle benodigde accessoires zoals lingerie, schoenen en dergelijke in huis.
Draag bij voorkeur een slip in nude kleur. Bruidsjurken zijn uiteraard licht van kleur en een zwarte slip onder een nauwaansluitende jurk is niet zo’n fraai gezicht. Indien je zelf al schoenen hebt die je op jullie grote dag wilt dragen, neem deze dan mee.Dit in verband met de hakhoogte.

7 Maak je geen zorgen over de maatvoering
Trouwjurken hebben maten die vaak verschillen van casual kledingmaten. De jurken die je in de winkel past hebben een vaste confectiemaat. Verbaas je dus niet als een jurk niet helemaal perfect past. De jurk zal op jouw unieke lichaamsmaten vermaakt worden zodat je op jullie mooiste dag prachtig en met een perfecte jurk door het gangpad loopt.

8 De juiste jurk voor de locatie
Denk er over na hoe de jurk zal voelen op jullie locatie.
Ga je naar een tropische bestemming of trouw je misschien in de winter? Het spreekt voor zich dat er dan een totaal ander soort jurk en stofkwaliteit aan te pas zal komen. Jouw persoonlijke styliste zal je graag helpen met de juiste keuze!

9 Houd een open mind
Beoordeel een jurk niet vanaf de hanger. Een jurk die op het eerste gezicht niet jouw keuze zou zijn kan je juist prachtig staan en omgekeerd kan een fantastische jurk op de hanger niet voor jouw figuur of persoonlijkheid geschikt zijn. Probeer verschillende stijlen en laat je adviseren door een goede styliste die jouw wensen respecteerd maar je ook een professionele, eerlijke mening geeft zodat jij straalt in jouw perfecte bruidsjurk op jullie perfecte dag!

10 De passessie
Het shoppen voor een trouwjurk moet een leuke beleving zijn waar je nog lang met plezier op terug kan kijken.
Geniet volop van jouw persoonlijke passessie en laat je vooral verrassen!

Lieve groet,
Christa den Ouden

Deel dit bericht: