Jouw zoektocht naar de perfecte trouwjurk

Trouwjurk

Eindelijk is het zover: je grote liefde heeft je ten huwelijk gevraagd. Tijdens een romantisch weekend in de bergen is hij op zijn knieën gegaan. Natuurlijk heb jij volmondig ‘ja!’ geroepen. Je kan dan ook niet wachten om op zoek te gaan naar jouw trouwjurk. Samen met je (schoon)moeder of beste vriendinnen trouwwinkels afstruinen en veel jurken passen. Heel spannend, want wat kan je precies verwachten?

Jouw trouwjurk passen

Als je eenmaal weet hoe jouw ideale droomjurk eruit ziet, wanneer is dan hét moment om te gaan passen? Dit moet je ongeveer 7 tot 8 maanden voor de bruiloft doen. Dan heb je rustig de tijd om te passen. Als een jurk niet op voorraad is moet deze worden besteld. Houd rekening met een levertijd van fabrikanten, dit is vaak tussen de 3 en 5 maanden. Natuurlijk moet jouw trouwjurk afgepast en perfect op jouw lichaam worden vermaakt. Dit gebeurt 2 maanden voor jullie huwelijksdag. Als de jurk dan geheel naar wens is en perfect aansluit op jouw lichaam mag je de jurk mee naar huis nemen.

De verloofde

Natuurlijk wil je dat je verloofde je jurk ook mooi vindt. Want, wat is zijn voorstelling van dé jurk? Probeer hem een klein beetje uit te horen over wat hij voor ogen heeft. Laat hem foto’s van jurken zien en vraag hem wat hij ervan vindt. Zo kom je er een klein beetje achter waarin hij jou het liefste ziet. Het is wel belangrijk dat jij de jurk ook mooi vindt, want jij gaat de jurk dragen. Als jij je als bruid goed voelt in je jurk straal je op alle foto’s en ben je vol zelfvertrouwen. Samen komen jullie stralend de dag door!

Meerdere opties

Zover is het nog niet, eerst dé jurk nog vinden. Houd in ieder geval alle opties open wat betreft een trouwjurk. Als de verkoopster je vraagt om iets anders te proberen dan dat je in gedachten had, probeer het gewoon. Wie weet staat het je hartstikke goed, ook als je in eerste instantie niet gelijk verliefd bent. Pas dus ook altijd meerdere trouwjurken en luister naar het deskundig advies van het personeel. Zij zien vaak welke jurk het beste bij jouw figuur past. Je hoeft vaak niets mee te nemen naar een pasafspraak. Waarschijnlijk stuit je bij het passen ook nog op bruidslingerie.

Bruidslingerie

Welke bruidslingerie is mooi onder je trouwjurk?

  • Een korset, let op dat je nog wel makkelijk kunt bewegen en ademhalen
  • Strapless bh (een bh zonder bandjes)
  • Torselet, qua vorm hetzelfde als een korset, maar soepeler

En ga je voor een string of een gewone slip? Als je een strakke jurk draagt is een string mooier, maar als je jurk wat wijder valt dan is een kanten slip een beter idee. Want stel je even voor dat je door een overenthousiaste oom wordt opgetilt en de hoepel van je jurk klapt omhoog… Dan sta je letterlijk en figuurlijk met de billen bloot en dat wil je niet. Niet alleen de lingerie is belangrijk, ook accessoires maken de jurk helemaal af.

Accessoires voor je bruiloft

Met accessoires maak je je ‘look’ nog meer af. Denk daarbij aan een klassieke sluier, maar er is nog veel meer mogelijk. Bij Bruidsmode Promesa heb je bijvoorbeeld:

Bruidskleding Promesa

Bij ons kun je terecht voor prachtige trouwjurken van topmerken waaronder: White One van Pronovias, Sweetheart by Justin Alexander, Tres Chic, Bianco Evento, Lilly Bridal en anderen. Zowel de budget bruid als de bruid met een ruimere beurs kunnen prima bij Christa den Ouden slagen. Tijdens een passessie heb je, met jouw meegenomen gezelschap, de winkel voor een heel dagdeel ter beschikking. Bij Promesa ben jij het stralend middelpunt en kan je optimaal genieten van jouw moment of fame!

Say yes to the dress!

‘Samen met jou gaan wij voor een prachtig eindresultaat. Pas als jij tevreden bent, ben ik dat ook,’ aldus eigenaresse Christa den Ouden. ‘Natuurlijk staan de feestelijke bubbels klaar nadat je volmondig ‘I say yes to the dress’ hebt gezegd.’

Deel dit bericht: